Avaimet onnistuneeseen kurssiin

Tule paikalle ajoissa. Kiire ja hätäily tarttuvat myös koiraan, ja sekin kiihtyy. Myöhästyneenä paikalle tuleminen häiritsee kaikkien muiden harjoittelua. Älä kuitenkaan tule liian varhain, sillä edellinen ryhmä lopettaa n. 10 minuuttia ennen oman kurssisi alkamista. Tulethan sisälle vasta, kun ohjaaja antaa siihen luvan!

Ilmoita esteestä. Jos et pääse paikalle tai myöhästyt, ilmoita asiasta ohjaajalle tekstiviestillä. Emme vastaa puheluihin kurssien aikana emmekä lue sähköposteja tuntien lomassa.
Liisa Tikka puh. 040 5894206
Liisa Pennanen puh. 044 5363482
Heli Roivas puh. 044 5280989
Nanna Hämäläinen puh. 0404141076

Korvaaviin tunteihin oikeuttavat poissaolot juoksuajan vuoksi sekä ohjaajan tai koiran sairauspoissaolot (eläin-/lääkärintodistus esitettävä). Poissaolot tulee ilmoittaa etukäteen. Työmatkat, lomareissut ym henkilökohtaiset poissaolot eivät oikeuta korvaaviin kertoihin.

Pyri pitämään koirasi rauhallisena ja hiljaa. Haukkuminen tai vinkuminen on usein oire kiihtymisestä tai turhautumisesta. Ota koirallesi mukaan kurssille herkullinen luu tai ruualla täytetty kongi, jota se voi syödä taukojen aikana. Kysy apua ohjaajalta, jos et tiedä miten toimia.

Huolehdithan, ettei koirasi mene toisten koirien luokse. Kaikki kurssille osallistuvat koirat eivät välttämättä ole sosiaalisia tai ne voivat häiriintyä helposti lajitovereistaan. Jos käytössä on näköesteet (viltit pöytien päällä) katsothan, että koirasi pysyy ns. omalla puolellanne. Jätä tarpeeksi tilaa myös naulakolla riisuessa tai pukiessa.

Kurssilla ollaan oppimassa - niin kaksi- kuin nelijalkaiset. Unohda työ- ja kotiasiat kurssin ajaksi. Laita puhelin äänettömälle ja taskuun. Keskity koiraasi. Voit myös oppia seuraamalla muiden kurssilaisten toimintaa.

Perheenjäsenet ovat paikalla kuunteluoppilaina. Parasta on, että vain yksi henkilö kouluttaa koiraa yhdellä kurssikerralla. Muiden paikallaolijoiden tulisi pysyä tarkkailijan roolissa ja antaa koiralle työrauha.

Kysy, jos et ymmärrä. Jos ohjeet ovat menneet ohi korvien tai et ymmärrä mitä harjoituksessa tulisi tehdä, kysy reippaasti. Me ohjaajat olemme paikalla nimenomaan sitä varten!

Harjoittele kotona. Kurssilla on tarkoitus antaa ideoita harjoituksista ja harjoiteltavista asioista, mutta koira ei ehdi oppia asiaa pelkällä kurssikerralla.