Harrastuskoiran pohjataidot -kurssi

5 harjoituskertaa ja koulutuksen perusteet -luento (tallenne), hinta 129e

Harjoitukset torstaisin 11.1.-8.2. klo 19.-19.50 ilmoittaudu YKSI VAPAA PAIKKA
harjoitukset torstaisin 15.2.-14.3. klo 19.-19.50 ilmoittaudu

 

Tämä kurssi on suunnattu heille, jotka suunnittelevat harrastavansa koiransa kanssa esimerkiksi tokoa, rally-tokoa, agilitya tai jotain muuta kilpalajia. Kurssilla harjoitellaan oppimisen oppimista erilaisten shaping-tehtävien avulla sekä treenataan kohdetyöskentelyä. Kehitämme koiran häiriönsietoa, viretilan hallintaa sekä leikki-intoa. Keskitymme myös joka tunnilla harjoittelemaan rauhoittumista, rentoutumista ja taukokäyttäytymistä.

Kurssi sopii kaikenikäisille, niin pennuille kuin aikuisillekin. Aiempia opintoja ei vaadita.

 

Superkurssi

5 harjoituskertaa, hinta 115e
harjoitukset joka toinen perjantai 19.1.-15.3. klo 20.-20.50 ilmoittaudu

 

Kurssi heille, jotka haluavat tehdä koiransa kanssa kivoja juttuja ja touhuta yhdessä. Kurssilla tehdään erilaisia kehonhallinta- ja kehonhuoltoharjoituksia sekä arkitottelevaisuusharjoituksia vaativissa olosuhteissa eli vaikeiden häiriöiden alla. Lisäksi touhutaan puuha- ja aktivointileluilla, tutustutaan eri harrastuslajeihin yms.

Superkurssi on tarkoitettu aikuisille, sujuvasti arjen taidot hallitseville koirille. Nuorille koirille suosittelemme arkitottelevaisuuden jatkokurssia. Koirakolla tulee olla oppimisen lainalaisuudet ja operantin koulutuksen perusteet entuudestaan tuttuja.

Jumppakurssi

 

4 harjoituskertaa á 40min, 100e
harjoitukset maanantaisin 27.11.-18.12. klo 19.40-20.20 ilmoittaudu

 

Koirien jumppakurssilla tutustutaan erilaisiin kehonhallintaharjoitteisiin. Tavoitteena on opettaa koiralle kehon hallintaa, tasapainoa ja koordinaatiota. Harjoituksissa hyödynnetään erilaisia jumppavälineitä, kuten tasapainotyynyjä ja erilaisia korokkeita. Lisäksi harjoitellaan aiheeseen liittyviä temppuja.

Kurssi soveltuu yli 6kk:n ikäisille terveille koirille. Nivelrikkoa, spondyloosia tai muita vastaavia sairauksia potevia koiria emme voi ottaa mukaan, vaan näille suosittelemme eläinfysioterapeutin harjoitusohjelmaa. Koirakolla tulisi olla myös oppimisen lainalaisuudet ja operantin koulutuksen (naksutinkoulutus) perusteet ovat entuudestaan tuttuja. Max. neljän koirakon pienryhmä.

 

 

Hoopersin alkeiskurssi

 

8 harjoituskertaa, hinta 214e
harjoitukset lauantaisin 13.1.-2.3. klo 11.10-12.00 ilmoittaudu

 

Hoopers on uusi, USA:sta Suomeen rantautunut harrastuslaji, jota pidetään eräänlaisena hypyttömänä agilityna. Hoopers-rata koostuu hoopeista, eli isoista kaarista, tynnyreistä, veräjistä sekä lyhyistä putkista. Tavoitteena on saada koira työskentelemään radalla melko itsenäisesti, jopa kauko-ohjaten.

Hoopers soveltuu kaikenikäisille koirille, kunhan perustottelevaisuus on jo vähintään kohtuullisella pohjalla (luoksetulo, paikallaolo, luopuminen). Kursseille on perustaitovaatimuksena Kiva Koirakansalainen -pentukurssi, Harrastuskoiran pohjataidot tai Perustaidot paikoilleen -kurssi.

Harjoitukset tehdään vuorotellen, joten koiran tulisi pystyä olemaan rauhassa vuoroaan odotellessa. Ryhmäkoko on neljä koirakkoa.

Hoopersin jatkokurssi

 

5 harjoituskertaa, hinta 134e
harjoitukset lauantaisin 13.1.-10.2. klo 12.10-13.00 ilmoittaudu TÄYNNÄ

 

Hoopersin jatkokurssi koirakoille, jotka ovat suorittaneet hoopersin alkeiskurssin.
Harjoitukset tehdään pääosin vuorotellen, joten koiran tulisi pystyä olemaan rauhassa vuoroaan odotellessa. Ryhmäkoko on neljä koirakkoa.