Noseworkin alkeiskurssi

10 harjoituskertaa ja nosework-luentotallenne, hinta 290e

Harjoitukset tiistaisin 3.1.-7.3. klo 18.-18.50 ilmoittaudu TÄYNNÄ
harjoitukset sunnuntaisin 8.1.-12.3. klo 18.-18.50 ilmoittaudu
harjoitukset sunnuntaisin 19.2.-30.4. (ei 9.4.) klo 16.-16.50 ilmoittaudu

 

Nosework on USA:ssa kehitetty nenätyöskentelylaji koirille. Lajin tavoitteena on yhdistää etsintäkoirille koulutettavat perustaidot, yhteistyön kehittäminen ja halutessaan myös kilpaileminen. Laji sopii aivan kaikenlaisille koirille rotuun ja ikään katsomatta. Nosework on laji, jota on helppo harrastaa myös kotona ja se sopii erinomaisesti aktivointiin/virikkeistämiseen.

Ryhmäkoko kurssilla on neljä koirakkoa. Kursseilla voidaan käyttää näköesteitä koirien välillä. Harjoitukset tehdään pääosin vuorotellen, joten koiran tulisi pystyä olemaan rauhassa vuoroaan odotellessa. Kurssi sopii myös pennuille.

Kurssin hinta sisältää harjoittelussa käytetyn eukalyptys-haju-uutteen.

 

Hajutunnistuksen alkeiskurssi

 

6 harjoituskertaa ja hajutunnistuksen perusteet -luentotallenne, hinta 175e
harjoitukset sunnuntaisin 8.1.-12.2. klo 17.-17.50 ilmoittaudu TÄYNNÄ

 

Kurssilla opetetaan koiralle kohdehajun tunnistaminen, etsimistä ja ilmaisukäytös. Tarkoituksena on myös antaa ohjaajalle perustiedot hajuerottelusta koulutusmenetelmänä.


Hajuerottelu voi olla koiran aktivointia ja hauska harrastus. Sitä voidaan myös hyödyntää monissa erilaisissa etsintätehtävissä, kuten sienestyksessä ja vaikkapa tokon tunnistusnoudossa.

Kurssilla jokainen koiranohjaaja valitsee ja hankkii itse oman kohdehajun. Etsittävä haju voi olla mikä vain ohjaajan valitsema haju, esim. tietty sienilaji tai nosework-hydrolaatti. Kurssilla voi myös treenata jollain "harjoitushajulla", ja kun koira oppii etsintäkäytösketjun ensin harjoitushajulla, voi opettaa koiran tunnistamaan varsinaisen kohdehajun ja hyödyntää opetettu etsintätyöskentely siihen.

Ryhmäkoko kurssilla on neljä koirakkoa, ja koirien välillä voidaan tarvittaessa käyttää näköesteitä. Harjoitukset tehdään pääosin vuorotellen, joten koiran tulisi pystyä olemaan rauhassa vuoroaan odotellessa. Kurssi sopii myös pennuille.

Noseworkin jatkokurssit

6 harjoituskertaa, hinta 160e

Harjoitukset tiistaisin 3.1.-7.2. klo 17.-17.50 ilmoittaudu
harjoitukset joka toinen sunnuntai 15.1.-26.3. klo 19.-19.50 (parilliset viikot) ilmoittaudu TÄYNNÄ
harjoitukset sunnuntaisin 19.2.-26.3. klo 17.-17.50 ilmoittaudu TÄYNNÄ

 

11 harjoituskertaa, hinta 286e
harjoitukset joka toinen sunnuntai 8.1.-28.5. klo 19.-19.50 (parittomat viikot) ilmoittaudu

 

Noseworkin jatkokurssi koirakoille, jotka ovat tutustuneet lajiin ja osaavat harrastuksen perusperiaatteet. Jatkokurssilla vaikeutetaan harjoituksia ja tehdään myös ulkoetsintöjä.

Ryhmäkoko kurssilla on neljä koirakkoa.