Noseworkin alkeiskurssi

10 harjoituskertaa ja nosework-luentotallenne, hinta 290e

Harjoitukset sunnuntaisin 16.4.-4.6. klo 18.-18.50 ilmoittaudu (8 krt, hinta 232e) TÄYNNÄ

 

Nosework on USA:ssa kehitetty nenätyöskentelylaji koirille. Lajin tavoitteena on yhdistää etsintäkoirille koulutettavat perustaidot, yhteistyön kehittäminen ja halutessaan myös kilpaileminen. Laji sopii aivan kaikenlaisille koirille rotuun ja ikään katsomatta. Nosework on laji, jota on helppo harrastaa myös kotona ja se sopii erinomaisesti aktivointiin/virikkeistämiseen.

Ryhmäkoko kurssilla on neljä koirakkoa. Kursseilla voidaan käyttää näköesteitä koirien välillä. Harjoitukset tehdään pääosin vuorotellen, joten koiran tulisi pystyä olemaan rauhassa vuoroaan odotellessa. Kurssi sopii myös pennuille.

Kurssin hinta sisältää harjoittelussa käytetyn eukalyptys-haju-uutteen.

 

Hajutunnistuksen alkeiskurssi

 

5 harjoituskertaa ja hajutunnistuksen perusteet -luentotallenne, hinta 146e
harjoitukset sunnuntaisin 7.5.-4.6. klo 16.-16.50 ilmoittaudu

 

Kurssilla opetetaan koiralle kohdehajun tunnistaminen, etsimistä ja ilmaisukäytös. Tarkoituksena on myös antaa ohjaajalle perustiedot hajuerottelusta koulutusmenetelmänä.


Hajuerottelu voi olla koiran aktivointia ja hauska harrastus. Sitä voidaan myös hyödyntää monissa erilaisissa etsintätehtävissä, kuten sienestyksessä ja vaikkapa tokon tunnistusnoudossa.

Kurssilla jokainen koiranohjaaja valitsee ja hankkii itse oman kohdehajun. Etsittävä haju voi olla mikä vain ohjaajan valitsema haju, esim. tietty sienilaji tai nosework-hydrolaatti. Kurssilla voi myös treenata jollain "harjoitushajulla", ja kun koira oppii etsintäkäytösketjun ensin harjoitushajulla, voi opettaa koiran tunnistamaan varsinaisen kohdehajun ja hyödyntää opetettu etsintätyöskentely siihen.

Ryhmäkoko kurssilla on neljä koirakkoa, ja koirien välillä voidaan tarvittaessa käyttää näköesteitä. Harjoitukset tehdään pääosin vuorotellen, joten koiran tulisi pystyä olemaan rauhassa vuoroaan odotellessa. Kurssi sopii myös pennuille.

Noseworkin jatkokurssit

 

Harjoitukset sunnuntaisin 16.4.-4.6. klo 17.-17.50 ilmoittaudu (8 krt, hinta 212e)
harjoitukset joka toinen sunnuntai 23.4.-4.6. (parilliset viikot) klo 19.-19.50 ilmoittaudu (4 krt, hinta 106e) TÄYNNÄ
harjoitukset tiistaisin 9.5.-13.6. klo 18.-18.50 ilmoittaudu (5 krt, hinta 133e)

 

 

Noseworkin jatkokurssi koirakoille, jotka ovat tutustuneet lajiin ja osaavat harrastuksen perusperiaatteet. Jatkokurssilla vaikeutetaan harjoituksia ja tehdään myös ulkoetsintöjä.

Ryhmäkoko kurssilla on neljä koirakkoa.