Noseworkin alkeiskurssi

10 harjoituskertaa ja nosework-luentotallenne, hinta 290e

Harjoitukset sunnuntaisin 7.1.-10.3. klo 17.-17.50 ilmoittaudu
harjoitukset sunnuntaisin 21.1.-24.3. klo 16.-16.50 ilmoittaudu
harjoitukset tiistaisin 13.2.-16.4. klo 17.-17.50 ilmoittaudu

 

Nosework on USA:ssa kehitetty nenätyöskentelylaji koirille. Lajin tavoitteena on yhdistää etsintäkoirille koulutettavat perustaidot, yhteistyön kehittäminen ja halutessaan myös kilpaileminen. Laji sopii aivan kaikenlaisille koirille rotuun ja ikään katsomatta. Nosework on laji, jota on helppo harrastaa myös kotona ja se sopii erinomaisesti aktivointiin/virikkeistämiseen.

Ryhmäkoko kurssilla on neljä koirakkoa. Kursseilla voidaan käyttää näköesteitä koirien välillä. Harjoitukset tehdään pääosin vuorotellen, joten koiran tulisi pystyä olemaan rauhassa vuoroaan odotellessa. Kurssi sopii myös pennuille.

Kurssin hinta sisältää harjoittelussa käytetyn eukalyptys-haju-uutteen.

 

Nenäeskari

5 harjoituskertaa, hinta 135e
harjoitukset tiistaisin 9.1.-6.2. klo 17.-17.50 ilmoittaudu

 

Nenäeskari on hajutyöskentelyn/nenänkäytön harjoitteluun keskittyvä kurssi, joka on suunniteltu erityisesti pentuja tai vaikka kotiutuvia rescue-koiria ajatellen. Nenäeskarissa harjoitellaan etsintää makupalojen, ruokakätköjen ja lelun muodossa.

Etsintäharjoituksissa on erityyppisiä etsintöjä, kuten haistelua motivoivaa makupalaetsintää, "erikoisetsintää" (yhden kätkön etsintä) ja myös ulkoharjoituksia. Ilmaisukäytöksen pohjataitoja harjoitellaan myös ja mm. totutellaan erilaisiin alustoihin.

Kurssi sopii sekä virikkeeksi, sosiaalistamisen tueksi että hajutyöskentelyharrastuksesta kiinnostuneille pennuille.
Ryhmäkoko kurssilla on neljä koirakkoa, ja koirien välillä voidaan tarvittaessa käyttää näköesteitä. Harjoitukset tehdään pääosin vuorotellen, joten koiran tulisi pystyä olemaan rauhassa vuoroaan odotellessa.

 

 

Hajutunnistuksen alkeiskurssi

5 harjoituskertaa ja hajutunnistus-luentotallenne, hinta 146e
harjoitukset sunnuntaisin 7.1.-4.2. klo 18.-18.50 ilmoittaudu

 

Kurssilla opetetaan koiralle kohdehajun tunnistaminen, etsimistä ja ilmaisukäytös. Tarkoituksena on myös antaa ohjaajalle perustiedot hajuerottelusta koulutusmenetelmänä.

Hajuerottelu voi olla koiran aktivointia ja hauska harrastus. Sitä voidaan myös hyödyntää monissa erilaisissa etsintätehtävissä, kuten sienestyksessä ja vaikkapa tokon tunnistusnoudossa. Kurssilla jokainen koiranohjaaja valitsee ja hankkii itse oman kohdehajun. Etsittävä haju voi olla mikä vain ohjaajan valitsema haju, esim. tietty sienilaji tai nosework-hydrolaatti. Kurssilla voi myös treenata jollain "harjoitushajulla", ja kun koira oppii etsintäkäytösketjun ensin harjoitushajulla, voi opettaa koiran tunnistamaan varsinaisen kohdehajun ja hyödyntää opetettu etsintätyöskentely siihen.

Ryhmäkoko kurssilla on neljä koirakkoa, ja koirien välillä voidaan tarvittaessa käyttää näköesteitä. Harjoitukset tehdään pääosin vuorotellen, joten koiran tulisi pystyä olemaan rauhassa vuoroaan odotellessa. Kurssi sopii myös pennuille.

Noseworkin jatkokurssit

 

Harjoitukset tiistaisin 5.-19.12. klo 17.-17.50 ilmoittaudu (3 krt, hinta 80e) TÄYNNÄ

Harjoitukset joka toinen sunnuntai 7.1.-17.3. klo 19.-19.50 ilmoittaudu (6 krt, hinta 160e)
harjoitukset tiistaisin 9.1.-12.3. klo 18.-18.50 ilmoittaudu (10 krt, hinta 267e)
harjoitukset joka toinen sunnuntai 14.1.-2.6. klo 19.-19.50 ilmoittaudu (11 krt, hinta 290e)

Harjoitukset sunnuntaisin 11.2.-24.3. klo 18.-18.50 ilmoittaudu (7 krt, hinta 187e)

 

Noseworkin jatkokurssi koirakoille, jotka ovat tutustuneet lajiin ja osaavat harrastuksen perusperiaatteet.

Ryhmäkoko kurssilla on neljä koirakkoa.