Noseworkin alkeiskurssi

10 harjoituskertaa ja nosework-luentotallenne, hinta 295e

Harjoitukset tiistaisin 13.8.-15.10. klo 18.-18.50 ilmoittaudu
harjoitukset sunnuntaisin 25.8.-20.10. klo 17.-17.50 ilmoittaudu (9 krt, hinta 266e)
harjoitukset sunnuntaisin 15.9.-17.11. klo 16.-16.50 ilmoittaudu

 

Nosework on USA:ssa kehitetty nenätyöskentelylaji koirille. Lajin tavoitteena on yhdistää etsintäkoirille koulutettavat perustaidot, yhteistyön kehittäminen ja halutessaan myös kilpaileminen. Laji sopii aivan kaikenlaisille koirille rotuun ja ikään katsomatta. Nosework on laji, jota on helppo harrastaa myös kotona ja se sopii erinomaisesti aktivointiin/virikkeistämiseen.

Ryhmäkoko kurssilla on neljä koirakkoa. Kursseilla voidaan käyttää näköesteitä koirien välillä. Harjoitukset tehdään pääosin vuorotellen, joten koiran tulisi pystyä olemaan rauhassa vuoroaan odotellessa. Kurssi sopii myös pennuille.

Kurssin hinta sisältää harjoittelussa käytetyn eukalyptys-haju-uutteen.

 

 

Hajutyöskentelyn tutustumiskerta

50min irtokerta, hinta 30e

Harjoitukset keskiviikkona 26.6. ja 3.7. klo 17.-17.50 (kaksi ryhmää) ilmoittaudu
harjoitukset tiistaina 6.8. klo 17.-17.50 ja 18.-18.50 (kaksi ryhmää) ilmoittaudu

 

Hajutyöskentelyn tutustumiskerta koirakoille, jotka haluavat kokeilla hajutyöskentelyn alkeita. Harjoituksissa etsitään esimerkiksi nameja tai lelua koiran kiinnostuksen mukaisesti. Tapahtuma sopii erinomaisesti myös pennuille.

Treenisessioon otetaan max. kolme koirakkoa, joten jokainen koira saa yksilöllisiä ohjeita ja harjoituksia voidaan räätälöidä kunkin koirakon mukaan.

Harjoitukset tehdään vuorotellen, joten osallistuvien koirien tulisi pystyä odottamaan rauhallisesti toisten harjoitellessa.

Hajutyöskentelyn yksityiskoulutus

 

30min 45e tai 40min 55e

Yksityiskoulutusta keskiviikkoisin 19.6.-17.7. klo 18 ilmoittaudu

 

Liisa Pennasen pitämät hajutyöskentelyn yksityistunnit varattavissa! Yksärillä voit tehdä haluamaasi asiaa: treenata ilmaisua, työstää jotain tiettyä haastetta harrastuksessa tai viettää vain laatuaikaa koirasi kanssa yhdessä treenaillen ilman muiden koirien tuomaa häiriötä.

HUOM! Ilmoittautuessa peritään 30min yksärin hinta (45e). Jos haluat pidemmän treenin, ilmoita siitä sähköpostilla (liisa.pennanen@raindogs.fi). Erotus maksetaan paikan päällä koulutuksen yhteydessä. 

 

Noseworkin jatkotreenit

 

Harjoitukset kahtena keskiviikkona 19.6. ja 17.7. klo 20-21, hinta 30e; ilmoittaudu

 

Yksittäiset treenikerrat koirakoille, joille nosework on jo tuttua. Treeneissä harjoitellaan eri etsintämuotoja koirakoiden toiveiden ja sään mukaan. Ulkotreenejä voidaan pitää Roihupellon alueella; kouluttaja ilmoittaa erikseen paikan.

Huom! Ilmoittautumiset viimeistään treenejä edeltävänä maanantaina.

 

Nosework-irtotreenit

 

2h treenisessio, hinta 40e
haarjoitukset sunnuntaisin 11.8. ja 18.8 klo 15-17 ilmoittaudu

 

Noseworkin irtotreenikerta koirakoille, jotka osaavat jo sujuvasti tunnistaa eukalyptyksen hajun ja etsiä sitä erilaisista kätköistä uusissakin ympäristöissä.

Nämä treenit pidetään Norlandia Isopakarin tiloissa Malminkartanossa. Etsinnät ovat sisä- ja ulkoetsintöjä. Emme suosittele harjoituksia koirille, joilla on alusta-arkuutta, sillä tiloissa on paljon esim. kiiltäviä lattioita ja käytäviä.

Max. kuuden koirakon ryhmä.

 

Noseworkin jatkokurssit

 

Harjoitukset keskiviikkoisin 19.6.-17.7. klo 19.-19.50 ilmoittaudu (5 krt, hinta 135e)

Harjoitukset joka toinen sunnuntai 11.8.-15.12. klo 19.-19.50 ilmoittaudu (10 krt, hinta 275e)
harjoitukset sunnuntaisin 25.8.-15.9. klo 18.-18.50 ilmoittaudu (4 krt, hinta 112e)
harjoitukset sunnuntaisin 22.9.-20.10. klo 18.-18.50 ilmoittaudu (5 krt, hinta 138e)

 

Noseworkin jatkokurssi koirakoille, jotka ovat tutustuneet lajiin ja osaavat harrastuksen perusperiaatteet (esim. tunnistavat vähintään eukalyptyksen hajun).

Ryhmäkoko kurssilla on neljä koirakkoa.

 

 

Nenäeskari

 

5 harjoituskertaa, hinta 135e
harjoitukset tiistaisin 13.8.-10.9. klo 17.-17.50 ilmoittaudu (hinta 138e)

 

Nenäeskari on hajutyöskentelyn/nenänkäytön harjoitteluun keskittyvä kurssi, joka on suunniteltu erityisesti pentuja tai vaikka kotiutuvia rescue-koiria ajatellen. Nenäeskarissa harjoitellaan etsintää makupalojen, ruokakätköjen ja lelun muodossa.

Etsintäharjoituksissa on erityyppisiä etsintöjä, kuten haistelua motivoivaa makupalaetsintää, "erikoisetsintää" (yhden kätkön etsintä) ja myös ulkoharjoituksia. Ilmaisukäytöksen pohjataitoja harjoitellaan myös ja mm. totutellaan erilaisiin alustoihin.

Kurssi sopii sekä virikkeeksi, sosiaalistamisen tueksi että hajutyöskentelyharrastuksesta kiinnostuneille pennuille.
Ryhmäkoko kurssilla on neljä koirakkoa, ja koirien välillä voidaan tarvittaessa käyttää näköesteitä. Harjoitukset tehdään pääosin vuorotellen, joten koiran tulisi pystyä olemaan rauhassa vuoroaan odotellessa.

 

 

Hajutunnistuksen alkeiskurssi

 

5 harjoituskertaa ja hajutunnistus-luentotallenne, hinta 148e
harjoitukset tiistaisin 17.9.-15.10. klo 17.-17.50 ilmoittaudu

 

 

Kurssilla opetetaan koiralle kohdehajun tunnistaminen, etsimistä ja ilmaisukäytös. Tarkoituksena on myös antaa ohjaajalle perustiedot hajuerottelusta koulutusmenetelmänä.

Hajuerottelu voi olla koiran aktivointia ja hauska harrastus. Sitä voidaan myös hyödyntää monissa erilaisissa etsintätehtävissä, kuten sienestyksessä ja vaikkapa tokon tunnistusnoudossa. Kurssilla jokainen koiranohjaaja valitsee ja hankkii itse oman kohdehajun. Etsittävä haju voi olla mikä vain ohjaajan valitsema haju, esim. tietty sienilaji tai nosework-hydrolaatti. Kurssilla voi myös treenata jollain "harjoitushajulla", ja kun koira oppii etsintäkäytösketjun ensin harjoitushajulla, voi opettaa koiran tunnistamaan varsinaisen kohdehajun ja hyödyntää opetettu etsintätyöskentely siihen.

Ryhmäkoko kurssilla on neljä koirakkoa, ja koirien välillä voidaan tarvittaessa käyttää näköesteitä. Harjoitukset tehdään pääosin vuorotellen, joten koiran tulisi pystyä olemaan rauhassa vuoroaan odotellessa. Kurssi sopii myös pennuille.

 

 

Hajutunnistuksen jatkokurssi

 

5 harjoituskertaa, hinta 138e
harjoitukset joka toinen sunnuntai 18.8.-13.10. klo 19.-19.50 (parittomat viikot) ilmoittaudu

 

Hajutunnistuksen jatkokurssilla jatketaan aiemmin alkeiskurssilla aloitettua harjoittelua asiakkaan valitseman kohdehajun parissa.

Ryhmäkoko kurssilla on neljä koirakkoa, ja koirien välillä voidaan tarvittaessa käyttää näköesteitä. Harjoitukset tehdään pääosin vuorotellen, joten koiran tulisi pystyä olemaan rauhassa vuoroaan odotellessa.