Noseworkin alkeiskurssi

10 harjoituskertaa ja hajutyöskentely-luentotallenne, hinta 285e

Harjoitukset sunnuntaisin 9.10.- 11.12. klo 16.-16.50 ilmoittaudu
harjoitukset sunnuntaisin 30.10.-18.12. klo 18.-18.50 (8 krt, hinta 235e) ilmoittaudu YKSI VAPAA PAIKKA

 

Nosework on USA:ssa kehitetty nenätyöskentelylaji koirille. Lajin tavoitteena on yhdistää etsintäkoirille koulutettavat perustaidot, yhteistyön kehittäminen ja halutessaan myös kilpaileminen. Laji sopii aivan kaikenlaisille koirille rotuun ja ikään katsomatta. Nosework on laji, jota on helppo harrastaa myös kotona ja se sopii erinomaisesti aktivointiin/virikkeistämiseen.

Ryhmäkoko kurssilla on neljä koirakkoa. Kursseilla voidaan käyttää näköesteitä koirien välillä. Harjoitukset tehdään pääosin vuorotellen, joten koiran tulisi pystyä olemaan rauhassa vuoroaan odotellessa. Kurssi sopii myös pennuille.

Kurssin hinta sisältää harjoittelussa käytetyn eukalyptys-haju-uutteen.

 

Hajutunnistuksen alkeiskurssi

 

6 harjoituskertaa ja koulutuksen perusteet -luentotallenne, hinta 170e
harjoitukset tiistaisin 8.11.-13.12. klo 17.-17.50 ilmoittaudu TÄYNNÄ

 

Kurssilla opetetaan koiralle kohdehajun tunnistaminen, etsimistä ja ilmaisukäytös. Tarkoituksena on myös antaa ohjaajalle perustiedot hajuerottelusta koulutusmenetelmänä.
Hajuerottelu voi olla koiran aktivointia ja hauska harrastus. Sitä voidaan myös hyödyntää monissa erilaisissa etsintätehtävissä, kuten sienestyksessä ja vaikkapa tokon tunnistusnoudossa.

Kurssilla jokainen koiranohjaaja valitsee ja hankkii itse oman kohdehajun. Etsittävä haju voi olla mikä vain ohjaajan valitsema haju, esim. tietty sienilaji tai nosework-hydrolaatti. Kurssilla voi myös treenata jollain "harjoitushajulla", ja kun koira oppii etsintäkäytösketjun ensin harjoitushajulla, voi opettaa koiran tunnistamaan varsinaisen kohdehajun ja hyödyntää opetettu etsintätyöskentely siihen.

Ryhmäkoko kurssilla on neljä koirakkoa, ja koirien välillä voidaan tarvittaessa käyttää näköesteitä. Harjoitukset tehdään pääosin vuorotellen, joten koiran tulisi pystyä olemaan rauhassa vuoroaan odotellessa. Kurssi sopii myös pennuille.

Noseworkin jatkokurssit

 

Harjoitukset tiistaisin 25.10.-13.12. klo 18.-18.50 (8 krt, hinta 214e) ilmoittaudu

Harjoitukset sunnuntaisin 13.11.-18.12. klo 17.-17.50 (6 krt, hinta 160e) ilmoittaudu YKSI VAPAA PAIKKA

 

Noseworkin jatkokurssi koirakoille, jotka ovat tutustuneet lajiin ja osaavat harrastuksen perusperiaatteet. Jatkokurssilla vaikeutetaan harjoituksia ja tehdään myös ulkoetsintöjä.

Ryhmäkoko kurssilla on neljä koirakkoa.