Kouluttajat

Liisa

Masseterin perustaja Liisa Tikka on erikoisammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja, joka on työskennellyt päätoimisena kouluttajana 13 vuoden ajan. Toiminimi Masseter on perustettu vuonna 2007. Liisa on erikoistunut käytösneuvontaan ja ottaa vastaan yksityisasiakkaita. Koirakoululla Liisa vetää lähinnä tarkkiskursseja sekä rally-tokon valmennusryhmiä. Liisa on myös koirien fysiikkavalmentaja, ja mielellään ohjaa koirajumppa-asiakkaita. Liisa on toiminut aiemmin koirahierojana ja opiskellut myös Tellington TTouch -menetelmää.

Liisa valmistui kesällä 2019 smartDOG-lisenssitestaajaksi, ja tekee Masseterissa koirien kognitiotestausta. Testattuja koiria on kertynyt jo lähemmäs 600!

Liisalla on itsellään pian 9-vuotias amstaffinarttu Nasta, joka on kilpaillut tokossa, rally-tokossa ja koiratanssissa ja suorittanut myös BH-kokeen, sekä syyskuussa -22 syntynyt staffinarttu Dimmu. Nasta on valitettavasti joutunut kuitenkin jäämään aktiiviharrastuksista pois terveysongelmien vuoksi, joten tällä hetkellä Nasta harrastaa noseworkia lähinnä omaksi ja ohjaajan iloksi. Voimakoirat ovatkin Liisan ominta alaa, mutta myös esimerkiksi vinttikoirat ovat hänelle tuttuja - Liisalla on ollut aiemmin kaksi greyhoundia. Monelle Masseterin asiakkaalle tuttu isovillakoira Jänskä menehtyi syyskuussa -22.

LiisaP

Liisa Pennanen ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja. Liisalla on tutkinto myös Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy:n kouluttajakoulutuksesta ja syventävistä ongelmakoirakouluttajan- sekä hajutyöskentelyn opinnoista. Liisa on toiminut kouluttajana Masseterissa ja myöhemmin myös muissa koirakouluissa aina vuodesta 2011 alkaen. Hänellä on toiminimi RainDogs, jonka alla hän myös valmistaa eläintarvikkeita.

Liisa on erikoistunut hajutyöskentelyyn, ja kouluttaa nykyään lähinnä erikoisetsintää, kuten noseworkia.

Tällä hetkellä Liisalla on kolme rescuetaustaista, sekarotuista koiraa, joista nuorimpien kanssa treenataan hajutyöskentelyä. Ulpu (kuvassa) on treenannut erikoisetsinnän pohjataitoja harjoitushajulla ja etsii myös nosework-kohdehajuja sekä sieniä. Ulpu on harrastanut myös jäljestystä. Mursik treenaa tällä hetkellä aktiivisesti eläinetsintää, ja osaa etsiä ja ilmaista myös nosework-kohdehajuja ja harjoitushajua kongia. Koirista vanhin, Sushi, on jo 14-vuotias eläkeläinen.

Heli

Heli Roivas on aloittanut kouluttajana vuonna 2014. Masseterilla hän aloitti ammattitutkinnon suorittamisen myötä 2018. Heli ohjaa monenlaisia kursseja; erityisosaamiseensa kuuluvat innokkaat koirat, rally-toko ja bull-tyypin rodut, joista on kertynyt vahva kokemus. Heli myös kasvattaa amerikanbulldoggeja.

Helillä on tällä hetkellä kaksi amerikanbulldoggia, joista nuoremman kanssa kilpailee rally-tokossa mestariluokassa. Rally-tokoa Heli on harrastanut noin 10 vuotta, ja on käynyt useita aiheeseen liittyviä kursseja ja luentoja. Rally-tokon lisäksi hänen harrastuksiinsa ja kiinnostuksen kohteisiinsa kuuluuvat arjen sujuvuus, aktivointi ja virikkeistäminen sekä jäljestys.

Nanna

Nanna Hämäläinen on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon Taitotalossa 2019-2021. Masseterilla Nanna aloitti harjoittelijana opintojen alussa 2019 ja vuoden 2020 syksystä hän on toiminut Masseterilla kouluttajana. Valmistumisen jälkeen kouluttamisesta on tullut hänen päätoiminen työnsä.

Eläinten käyttäytymisestä ja kouluttamisesta Nanna kiinnostui oman ensimmäisen koiransa kautta. Pian koiraharrastus vei Nannan mukanaan. Omien koiriensa kanssa hän on harrastanut agilitya, hoopersia, rally-tokoa ja noseworkia. Tärkeimmäksi hän kuitenkin kokee koiran kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtimisen ja sujuvan arjen koiran kanssa.

Tällä hetkellä Nannan kanssa asustaa länsigöötanmaanpystykorva uros Tarmo. Tarmon kanssa tällä hetkellä keskitytään arjen taitoihin ja jumppaamiseen. Masseterilla Nanna kouluttaa pääsääntöisesti arjen taitoja aina pennuista tarkkiskursseihin. Lisäksi hän vetää hoopers-kursseja.