Perustaidot paikoilleen -kurssi

5 harjoituskertaa ja koulutuksen perusteet -luento (tallenne), hinta 129e

Harjoitukset tiistaisin 27.6.-25.7. klo 17.-17.50 ilmoittaudu

Harjoitukset perjantaisin 18.8.-15.9. klo 17.-17.50 ilmoittaudu
harjoitukset lauantaisin 16.9.-14.10. klo 12.10-13.00 ilmoittaudu

 

Oppimisen ja opettamisen perustaitoihin sekä arkitottelevaisuuden keskeisimpiin asioihin keskittyvä kurssi. Kurssilla harjoitellaan kontaktia, hihnakäytöstä, luoksetuloa sekä erilaisia itsehillintään liittyviä asioita.

Kurssi sopii sekä pennuille että nuorille tai aikuisille koirille, joilla on vielä arjen taitojen opettelu kesken. Kurssi EI sovellu remmirähjääjille! Rähisijöille suosittelemme ohitus- tai tarkkiskurssia. Ota yhteyttä, jos et tiedä mille kurssille ilmoittautua, niin mietitään yhdessä!

 

Rauhoittumisen ABC -kurssi

3 harjoituskertaa, hinta 80e

Harjoitukset maanantaisin 26.6.-10.7. klo 17.30-18.20 ilmoittaudu
harjoitukset perjantaisin 22.9.-6.10. klo 19.-19.50 ilmoittaudu

 

Rauhoittumisen ABC -kurssilla harjoitellaan itsehillintää ja rauhoittumista monella tapaa. Pääpaino harjoituksissa on rauhallisesti odottamisella ja taukokäytöksellä. Lisäksi harjoitellaan viretilan nostamista ja laskemista sekä luodaan työkaluja kiihtyvän koiran rauhoittamiseksi. Kurssi sopii kaikenikäisille koirille, kunhan oppimisen lainalaisuudet ja operantin koulutuksen (naksutinkoulutus) perusteet ovat entuudestaan tuttuja.

Kurssi toteutetaan ryhmäkoulutuksena, joten koiran tulee pystyä olemaan samassa tilassa muiden koirien kanssa. Kurssi EI sovellu remmirähjääjille! Ryhmäkoko max. neljä koirakkoa.

Häiriöherkkien perustaidot -kurssi

 

5 harjoituskertaa ja koulutuksen perusteet -luentotallenne, hinta 149e

Harjoitukset torstaisin 29.6.-27.7. klo 20.-20.50 ilmoittaudu

Harjoitukset torstaisin 10.8.-7.9. klo 20.-20.50 ilmoittaudu
harjoitukset torstaisin 14.9.-12.10. klo 20.-20.50 ilmoittaudu

 

Häiriöherkkien perustaidot -kurssi on eräänlainen välimuoto ns. tavallisesta perustaidot paikoilleen -kurssista ja tarkkiskurssista. Häiriöherkkien kurssi on suunnattu koirille, joiden on vaikea keskittyä toisten koirien läsnäollessa lähinnä siksi, että ovat ns. ylisosiaalisia. Mahdollisesti koiralla voi olla myös muunlaisia keskittymisvaikeuksia.

Kurssilla harjoitellaan keskittymistä helpottavia tehtäviä ja erilaisia palkitsemiskeinoja koiran motivoimiseksi. Lisäksi harjoitellaan kontaktia, rauhoittumista, hihnakäytöstä sekä erilaisia itsehillintään liittyviä asioita. Ryhmäkoko max. neljä koirakkoa.

HUOM! Jos koirasi pelkää toisia koiria tai ihmisiä ja esim. rähisee, on tarkkiskurssi parempi vaihtoehto. Ota yhteyttä, jos et tiedä mille kurssille ilmoittautua, niin mietitään yhdessä!

 

 

Arkitottiksen jatkokurssi (ulkokurssi)

 

4 harjoituskertaa, hinta 100€
harjoitukset keskiviikkoisin 7.-28.6. klo 18.30-19.20 ilmoittaudu

 

Arkitottelevaisuuden jatkokurssi, jolla treenaillaan tuttuja asioita häiriöiden alla ja yleistäen käytöstä eri paikkoihin ja tilanteisiin. Kurssi pidetään ulkona, ja harjoitukset ovat joka kerta eri paikassa. Treeneissä hyödynnetään ympäristön tarjoamia sekä kouluttajan järjestämiä häiriöitä. Osallistujilla olisi hyvä olla pohjataitoja esim. Kiva Koirakansalainen -pentukurssilta tai vastaavalta.

Ryhmäkoko max. neljä koirakkoa. Harjoitukset pidetään max. 5km:n säteellä koirakoululta.

 

 

Arkitottiksen jatkokurssi

 

9 harjoituskertaa, hinta 203e

harjoitukset joka toinen perjantai 25.8.-15.12. klo 20.-20.50 (parilliset viikot) ilmoittaudu

 

Arkitokon jatkokurssilla syvennetään aiemmin opittuja taitoja. Harjoituksissa käytetään suurempia häiriöitä ja tehtäviin lisätään kestoa ja etäisyyttä. Lisäksi virkistetään mieltä opettelemalla erilaisia temppuja sekä tutustumalla hieman eri harrastuslajeihin.

Kurssi sopii koirakoille, joille oppimisen lainalaisuudet ja operantin koulutuksen perusteet ovat entuudestaan tuttuja ja joilla on jo käytynä esim. Kiva Koirakansalainen -pentukurssi tai Perustaidot paikoilleen -kurssi.

Hihnakäytös ja luoksetulo -kurssi

 

5 harjoituskertaa ja koulutuksen perusteet -luentotallenne, hinta 129e

Harjoitukset torstaisin 29.6.-27.7. klo 17.-17.50 ilmoittaudu

Harjoitukset lauantaisin 12.8.-9.9. klo 12.10-13.00 ilmoittaudu
harjoitukset perjantaisin 18.8.-15.9. klo 19.-19.50 ilmoittaudu

 

Hihnakäytöskurssi sopii koirille, joilla on hankaluuksia erilaisten asioiden ohittamisessa tai jotka vetävät taluttimessa. Kurssilla harjoitellaan mm. vetämättä kävelyä, kontaktia sekä ohitustilanteita niin toisten koirakoiden kuin muiden häiriöiden avulla. Lisäksi treenataan luoksetuloa hankalissakin tilanteissa. Osa harjoituksista pidetään ulkona.

Max. neljän koirakon pienryhmä. Kurssi sopii myös pennuille ongelmien ennaltaehkäisyyn!

 

HUOM! Hihnakäytöskurssi EI sovellu remmirähjääjille! Rähisijöille suosittelemme ohitus- tai tarkkiskurssia. Ota yhteyttä, jos et tiedä mille kurssille ilmoittautua, niin mietitään yhdessä!

 

 

Hihnakäytös käytännössä (ulkokurssi)

 

4 harjoituskertaa, hinta 100€
harjoitukset keskiviikkoisin 7.-28.6. klo 17.30-18.20 ilmoittaudu

 

Hihnakäytöskurssi, jossa on tarkoitus soveltaa jo aiemmin opittuja taitoja. Kurssi pidetään ulkona, ja harjoitukset ovat joka kerta eri paikassa. Treeneissä hyödynnetään ympäristön tarjoamia sekä kouluttajan järjestämiä häiriöitä. Osallistujilla olisi hyvä olla pohjataitoja esim. Kiva Koirakansalainen -pentukurssilta tai vastaavalta.

Ryhmäkoko max. neljä koirakkoa. Harjoitukset pidetään max. 5km:n säteellä koirakoululta.

Huom! Kurssi ei ole suunnattu (pelkästään) toisten koirien ohitusharjoitteluun, vaan yleisesti hihnakäytökseen liittyvien asioiden monipuoliseen treenaamiseen. Koirien ohitusharjoittelua tehdään jonkin verran.