Funktionaalinen arvio ja -analyysi koirien käyttäytymisongelmissa -koulutuspäivä

02.11.2019 10:00 - 02.11.2019 16:00

Lauantaina 2.11. klo 10-16

Koirakkopaikka 60€, kuuntelijapaikka 30€, ilmoittaudu

 

Funktionaalinen arviointi ja -analyysi perustuu käyttäytymisanalyysiin. Sen tarkoituksena on selvittää ongelmallisen käyttäytymisen syitä ja löytää oikeanlaiset koulutusmenetelmät käyttäytymisen muuttamiseksi. Funktionaalisen analyysin avulla selvitetään käyttäytymistä ylläpitävät tekijät, joita voidaan hyödyntää koulutuksessa vahvistamaan haluttua käyttäytymistä. Funktionaalisen analyysin avulla haluttua käyttäytymistä voidaan vahvistaa luonnollisin, koiran itse määrittämin vahvistein keinotekoisten vahvisteiden sijaan.

 

Koulutuspäivä sisältää noin tunnin luennon ja kuusi koirakkopaikkaa. Koirakot saavat 40min yksilöllistä koulutusaikaa, jossa funktionaalisen arvion ja -analyysin avulla selvitetään käyttäytymistä ylläpitävä syy, jonka avulla luodaan yksilöllinen koulutussuunnitelma ja harjoitukset käyttäytymisen muuttamiseksi.

Koirakkopaikoille osallistuville lähetetään ennakkotietolomake, jotta koulutuksessa ennätetään keskittymään funktionaaliseen analyysiin ja koulutukseen. Kouluttajana toimii Emmi Hakio (käyttäytymisanalyyttisen eläinkoulutuksen asiantuntija ja koiranomi), joka on yli kymmenen vuoden ajan toiminut tavallisten koiranomistajien apuna erilaisissa koirien käyttäytymisongelmissa ja arjen haasteissa.

Takaisin tapahtumiin