kuvia

Funktionaalinen arvio ja -analyysi koirien käyttäytymisongelmissa -koulutuspäivä

Lauantaina 2.11. klo 10-16, ilmoittaudu KOIRAKKOPAIKAT TÄYNNÄ

Koirakkopaikka 60€, kuuntelijapaikka 30€

 

Eläimen ongelmallisen käyttäytymisen taustalla on aina jokin syy. Eläin pyrkii käyttäytymisellään hallitsemaan tai muuttamaan ympäristöä ja siellä olevia asioita. Ongelmallista käyttäytymistä muutettaessa kriittisin osa koulutusprosessia on käyttäytymisen funktion, eli käyttäytymistä ylläpitävien syiden selvittäminen.

 

Funktionaalinen arviointi ja -analyysi perustuu käyttäytymisanalyysiin. Sen tarkoituksena on selvittää ongelmallisen käyttäytymisen syitä ja löytää oikeanlaiset koulutusmenetelmät käyttäytymisen muuttamiseksi. Funktionaalisen analyysin avulla selvitetään käyttäytymistä ylläpitävät tekijät, joita voidaan hyödyntää koulutuksessa vahvistamaan haluttua käyttäytymistä. Funktionaalisen analyysin avulla haluttua käyttäytymistä voidaan vahvistaa luonnollisin, koiran itse määrittämin vahvistein keinotekoisten vahvisteiden sijaan.

Koulutuspäivä sisältää noin tunnin luennon ja kuusi koirakkopaikkaa. Koirakot saavat 40min yksilöllistä koulutusaikaa, jossa funktionaalisen arvion ja -analyysin avulla selvitetään käyttäytymistä ylläpitävä syy, jonka avulla luodaan yksilöllinen koulutussuunnitelma ja harjoitukset käyttäytymisen muuttamiseksi.

 

Koirakkopaikoille osallistuville lähetetään ennakkotietolomake, jotta koulutuksessa ennätetään keskittymään funktionaaliseen analyysiin ja koulutukseen. Kouluttajana toimii Emmi Hakio (käyttäytymisanalyyttisen eläinkoulutuksen asiantuntija ja koiranomi), joka on yli kymmenen vuoden ajan toiminut tavallisten koiranomistajien apuna erilaisissa koirien käyttäytymisongelmissa ja arjen haasteissa.

 

 

Koirien älypeli-ilta

Perjantaina 8. ja 15.11. klo 17.-17.45
Yhden kerran hinta on 20€; ilmoittaudu

 

Koirien älypeli-illassa pääsee kokeilemaan monenmoisia älypelejä. Koirakoulun hyllystä löytyy parisenkymmentä erilaista peliä vaikeustasoltaan helposta erittäin vaikeaan.
Älypelit kehittävät koirien keskittymistä, turhautumisensietoa ja oma-aloitteisuutta.

Peli-iltaan voi tulla aktivoimaan koiraansa, tutustumaan uusiin virikkeisiin tai vaikkapa harjoittelemaan ryhmätilanteessa toimimista.

jänskä

Koulutuksen perusteet -luento

Luento sisältyy useimpiin kursseihimme. Perheenjäsenten lisäpaikat 10€/hlö. Kurssien ulkopuoliset osallistujat 20€.

Koulutuksen perusteet -luennolla tutustutaan siihen miten koira oppii. Käymme läpi teoriassa ja käytännön esimerkein mm. tehokkaan palkkionkäytön perusteet, erilaiset käytöksen aikaansaamisen keinot sekä opimme koulutuksen kulmakivet: ajoituksen, kriteerinhallinnan ja vahvistetiheyden tärkeyden. Luento sisältää esimerkkivideoita ja yleensä myös käytännön demoja esimerkkikoiran kanssa. Luennon aikana pidetään yksi tauko.

Seuraavat luentopäivät ovat:

la 9.11. klo 16-19 ilmoittaudu