Tmi Masseter on vuonna 2007 perustettu yritys, joka tarjoaa eläinkoulutus-, konsultointi- ja luento- ja koirahierontapalveluja, sekä myy alan tarvikkeita. Yrityksen motto "Kieltämättä paras" kuvastaa tapaamme toimia koirien parissa. Lähtökohtaisesti harjoitukset pyritään rakentamaan niin, että koiralla on aina mahdollisuus toimia oikein. Kieltäminen ei edistä oppimista, vaan ainoastaan katkaisee ei-toivotun toiminnan. Toki koiraperheessä tulee olla yhteiset säännöt, joita eläinkin noudattaa.

Sekä ihmisen että koiran pitäisi nauttia koulutuksesta sekä sen tuloksista. Koulutettu koira on myös ilo ympäristölleen. Tottelevaisuus mahdollistaa koiralle suuremman vapauden sekä stressittömämmän elämän.

Koulutuksemme pohjautuvat operanttiin koulutukseen (usein puhutaan naksutinkoulutuksesta). Operantisti koulutettu koira pyrkii itse aktiivisesti tarjoamaan erilaisia käytöksiä, joista sitten ohjaaja valitsee ne asiat, joita haluaa vahvistaa. Niin kursseillamme kuin yksityiskoulutuksessamme nojaudutaan vahvasti käyttäytymistieteisiin. Koulutuksen tärkein osa-alue on palkkion oikea käyttö. Emme hyväksy menetelmiä, joilla vahingoitetaan eläimiä henkisesti tai fyysisesti.
 

Kouluttajat Liisa Tikka ja Liisa Pennanen ovat suorittaneet eläintenhoitajan ammattitutkinnon erikoistumisalanaan eläintenkouluttaminen, ja ovat molemmat Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäseniä. Lue Suomen Eläintenkouluttajat ry:n Hyvän kouluttajan tunnuslista täältä!

 

Kurssilaiset ja hierottavat ovat vastuuvakuutettuja. Tmi Masseter on Helsingin Yrittäjien jäsen.