KOIRAHIERONTA

Monet koiran käytösongelmista voivat johtua tai ainakin pahentua kivun myötä. Kipua voi aiheutua esimerkiksi erilaisista lihasjännityksistä. Kivun oireita ovat esimerkiksi aggressiivisuus, itsensä kirputtaminen, nuoleminen tai pureminen, syrjään vetäytyminen, tiettyjen liikkeiden varominen (esim. hyppääminen autoon tai sänkyyn) tai jopa yliaktiivisuus. Kipukäyttäytymisestä voit lukea lisää täältä.

Myös hienovaraisemmat seikat voivat kertoa lihasjännityksistä. Peitsaaminen, lonkallaan istuminen tai makaaminen tai joidenkin askellajien välttäminen voivat johtua ongelmista lihaksistossa. Jos agilitykoira pudottelee rimoja, tai hidastelee radalla, on melko todennäköistä, että syy käytökseen on fyysinen. Samoin, jos tokokoira ei pysty menemään nopeasti maahan tai pysy paikallaolossa.
Hieronta on erinomainen keino myös ennaltaehkäistä tapaturmia: hyvin hoidettu lihaksisto pystyy parempiin suorituksiin.

Koirat tarvitsevat lihashuoltoa siinä missä ihmisetkin. Runsas rasitus, harrastaminen ja urheilu vaativat vastapainokseen hierontaa. Näyttelykoirankin askellus kevenee ja ryhti paranee, kun lihashuolto on kunnossa. Vanha koira voi nuortua silmissä, kun sitä hellitään hieronnalla. Rakenneongelmat, sairaudet ja tapaturmat voivat aiheuttaa suuriakin ongelmia lihaksistossa. Toipuvaa tai kuntoutuvaa koiraa ei pitäisi jättää selviämään yksin, vaan monipuolinen yhteistyö esimerkiksi koirahierojan, eläinlääkärin ja eläinfysioterapeutin kesken auttaa potilasta selviämään takaisin aktiiviseen arkielämään. Myös koiran psyyke voi hyötyä hieronnasta: moni haukku rentoutuu hierottaessa erinomaisesti ja nauttii tilanteesta. Hieronnalla on stressiä poistava vaikutus.

Masseterissa toimii koirahieroja Marja Nuottanen, joka on valmistunut koirahierojaksi Tampereen Urheiluhierojakoulusta vuonna 2010 ja työskennellyt alalla siitä lähtien. Marja on myös koulutettu hieroja ja jatkokouluttautuu osteopaatiksi. Hierontakerran hinta on 50 €/koira ja kesto n. 60 minuuttia, sisältäen manuaalisen käsittelyn ja tarvittaessa laserhoidon. Marjan yrityksen, RentoRekun kotisivut.

Koirahieronnan ajanvaraukset sähköisesti: https://vello.fi/rentorekku

 

Koiraosteopatiaa Masseterissa!

Osteopatia on käsillä tehtävä hoitomuoto, jonka tavoitteena on tukea kehon tasapainoista toimintaa. Sen avulla voidaan mm. palauttaa nivelten normaali liikkuvuus, poistaa lihasjännityksiä ja vähentää stressiä. Osteopatia helpottaa erilaisia kiputiloja ja ennaltaehkäisee ongelmien syntyä. Hoidosta hyötyvät niin harrastus- kuin kotikoiratkin.

Heini Repometsä on valmistunut osteopaatiksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Hän on suorittanut englantilaisen Osteopathic Centre for Animals -koulun koiraosteopatiakurssin vuonna 2016 ja hoitaa sekä koiria että ihmisiä.

Käyntikerran kesto on koirasta riippuen 40-55 min. Hinta 65e/koira tai saman perheen kaksi koiraa 120e (hinnat sisältävät alv 24%). Heini ottaa Masseterissa vastaan noin kaksi kertaa kuussa sunnuntaisin.

Lisätietoa ja ajanvaraus Heinin oman kotisivun kautta.

 

Sivun kuvat: Mia Peltoniemi