Tellington TTouch -hihnakäytöskurssi

Luento lauantaina 29.9. klo 12-15

Käytännön harjoitukset lauantaina 6.10. ja 20.10. alk. klo 10 ilmoittaudu

Luento ja kaksi harjoituskertaa á 60min (kolmen koirakon pienryhmä) 80€

Luento ja yksityiskoulutus yhtenä päivänä (45min) 70€

Pelkkä luento 25€

 

Tellington TTouch on kokonaisvaltainen menetelmä, jonka avulla pyritään lisäämään tietoisuutta, syventämään kehontuntemustaan ja lisäämään kehon hallintaa miellyttävien ja yksinkertaisten liikkeiden avulla. Tellington TTouchin tarkoitus on vaikuttaa kehoon ja mieleen. Sitä käytetään eri eläinlajeilla ja myös ihmisillä. TTouch koostuu passiivisista kosketuksista (bodywork), kävelyvauhdissa tehtävästä liiketyöskentelystä (groundwork) sekä joustavasta sidoksesta tehtävistä vartalon ympärille laitettavista siteistä (bodywraps).

TTouchista voi saada apua itsehillinnän ja itsetunnon parantamiseen, erilaisiin pelkotiloihin sekä ihmisen ja eläimen suhteen kehittämiseen.


Kurssin vetää Tellington TTouch -ohjaaja Pia Arhio-Lehto.

 

 

Kysytään koiralta - luentopäivä ja harjoitus

Luento tiistaina 1.1.2019 klo 10-16 ilmoittaudu

Harjoitukset lauantaina 5.1.2019 klo 14 alkaen

Hinta: luento ja yksi 60min treeni pienryhmässä yht. 75€; pelkkä luento 49€

 

Omaehtoisuus, hallinnan tunne ja valinnan vapaus ovat keskeisiä teemoja koiran psyykkisen hyvinvoinnin kannalta. Näiden teemojen toteuttaminen onnistuu helposti pienissä arkipäivän toimenpiteissä, ja niiden avulla koulutus tehostuu ja nopeutuu, suhde omistajan ja koiran välillä paranee ja koiran itseluottamus kohoaa.

Kouluttaminen, oli se kuinka positiivista tahansa, siirtää tietoa pääasiassa yhteen suuntaan. Kun koiralta kysytään asioita, se vastaa ja kun vastaus huomioidaan tekemisessä, kouluttamisesta tulee vuoropuhelua, eikä yksisuuntaista pyytämistä.

 

Käytännön harjoitukset kestävät 60min ja yhteen ryhmään otetaan kolme koirakkoa. Jokaisella ryhmällä on oma teemansa:

  • Käsittelytoimenpiteet ja omaehtoisuus
  • Motivaatio ja vahvisteet
  • Valinnan mahdollisuudet harjoituksissa
  • Tauot harjoituksissa
  • Hihnakäytös

 

Koulutuspäivien opettajana toimii Jaana Pohjola, eläinten käytösneuvoja (BSc, MSc, AmO). Jaanalla on kaksi yliopistotutkintoa eläinten käyttäytymisestä ja hän on kehittänyt ja soveltanut vuosien varrella uusia menetelmiä erityisesti arkisten ongelmien voittamiseen.

 

 

Koulutuksen perusteet -luento

Luento sisältyy useimpiin kursseihimme. Perheenjäsenten lisäpaikat 10€/hlö. Kurssien ulkopuoliset osallistujat 20€.

Koulutuksen perusteet -luennolla tutustutaan siihen miten koira oppii. Käymme läpi teoriassa ja käytännön esimerkein mm. tehokkaan palkkionkäytön perusteet, erilaiset käytöksen aikaansaamisen keinot sekä opimme koulutuksen kulmakivet: ajoituksen, kriteerinhallinnan ja vahvistetiheyden tärkeyden. Luento sisältää esimerkkivideoita ja yleensä myös käytännön demoja esimerkkikoiran kanssa. Luennon aikana pidetään yksi tauko.

Seuraavat luentopäivät ovat:

la 13.10. klo 11-14 ilmoittaudu
la 17.11. klo 11-14 ilmoittaudu