Koirakoulu Masseter järjestää elokuussa peräkkäisinä päivinä kaksi asiantuntijaluentoa: Harrastus- ja urheilukoiran ravitsemus sekä Koiran käyttäytymisen kehittyminen - persoonallisuus kohdusta hautaan.
Luennot voi ostaa edullisempaan pakettihintaan 39e toukokuun loppuun saakka.

 

Harrastus- ja urheilukoiran ravitsemus -luento

perjantaina 16.8. klo 18-20, ilmoittaudu

hinta 20e

Koirien ja kissojen ravitsemusneuvoja Emmi Heikkisen luennolla käydään läpi asioita, joita tulee ottaa huomioon harrastuskoiran ruokinnassa. Emmi kertoo esimerkiksi siitä, miten eri koiraharrastuslajit vaikuttavat ruokinnallisiin erityistarpeisiin ja mitä lisäravinteita urheilukoiralle kannattaa syöttää. Luennolla tarkastellaan myös miten oikeanlaisella ruokinnalla ja sen ajoituksella voidaan vaikuttaa eläimen suorituskykyyn, ja miten tarpeellista erilaisten nesteytys- ja palautusjuomien käyttö on.

Emmi Heikkinen on koiraharrastaja, joka tekee parhaillaan Helsingin yliopistossa graduaan aiheesta ”Kypsennyksen vaikutus koiranruoan sulavuuteen”. Yrittäjänä toimiva Emmi tekee myös lemmikkien ruokintasuunnitelmia sekä ravitsemusneuvontaa.

 

Koiran käyttäytymisen kehittyminen - persoonallisuus kohdusta hautaan -luento

lauantaina 17.8. klo 10-12, ilmoittaudu

hinta 25e

Koiran käyttäytymisen kehittymisessä on monta kehityskautta, joista omistajan kannattaa olla tietoinen. Kaikki rodut eivät kehity yhtä nopeasti, ja osa myös vanhenee nopeammin. Persoonallisuus kehittyy paljon ensimmäisen vuoden ajan, ja myös vanhuuteen kuuluu paljon asioita, joista harva on tietoinen. Luennolla käydään käyttäytymisen kehitysvaiheita uusimpaan koiratutkimukseen nojaten.

Luennoitsijana toimii Katriina Tiira, FT, biologi, ja eläinten käyttäytymistutkija ja tieteellisiin tutkimusmenetelmiin pohjautuvien smartDOG kogntitiotestien kehittäjä.

 

 

Tyytyväinen kotikoira - hihnakävelyn harmoniaa -koulutusviikonloppu

Luento 28.9. klo 10-13
käytännön harjoitukset yksityiskoulutuksena 30min/koirakko joko 28.9. tai 29.9. klo 13.30-16.00 välillä

Hinta: pelkkä luento 35€; luento ja 30min harjoitus 65€, ilmoittaudu  KOIRAKKOPAIKAT OVAT TÄYNNÄ

 

Hihnassa kulkeminen on jokapäiväistä toimintaa, jossa pienikin haaste tuottaa suurta päänvaivaa. Ulkoilun ja lenkkeilyn pitäisi olla molemmille, sekä koiralle että omistajalle, mukavaa ja palauttavaa toimintaa. Kuitenkin hihnassa kulkemiseen liittyy paljon haasteita sekä ympäristön paineita. Hienoon hihnassakulkemiseen ei ole olemassa pikaratkaisuja, mutta muutamien perustaitojen avulla tilanteen saa helpommin hallintaan. Kun hihnakävely käännetään vuoropuheluksi, koira saa uusia työkaluja vaikuttaa itsekin lenkin kulkuun. Lenkkeily on huomattavasti mukavampaa, kun koirakin haluaa samoja asioita kuin omistaja.

Luennon aikana saat vastauksia näihin kysymyksiin:

  • Miten koiran saa lopettamaan vetämisen ja tempoilun?
  • Mitä voi tehdä rähjäämistilanteissa?
  • Miten koiraa voi motivoida lenkille?
  • Mitä voi tehdä, kun makupalat eivät toimi lenkillä?

 

Koulutuspäivien opettajana toimii Jaana Pohjola, eläinten käytösneuvoja (BSc, MSc, AmO). Jaanalla on kaksi yliopistotutkintoa eläinten käyttäytymisestä ja hän on kehittänyt ja soveltanut vuosien varrella uusia menetelmiä erityisesti arkisten ongelmien voittamiseen.

 

 

Tyytyväinen kotikoira - koira yksin kotona -luento

Luento 29.9. klo 10-13
Hinta: 35€, ilmoittaudu

 

Yksin oleminen kuuluu lähes jokaisen koiran arkeen. Yksinoloaika onkin koiralle usein tärkeää lepoaikaa ja siitä syystä haasteet yksinolossa näkyvät usein myös muussa elämässä stressioireina. Yksinolon ongelmat kuormittavat sekä koiraa että omistajaa ja ongelmatilanne ei juuri koskaan ratkea itsestään. Yksin oleminen ja yksin viihtyminen eivät ole yksittäisiä temppuja, vaan niihin vaikuttaa moni asia koiran elämässä. Yksinolo-ongelman ennaltaehkäisy ja hoito on kokonaiskuvan hallintaa, jossa huomioidaan koiran ajankäyttö ja toisaalta kehitetään tärkeitä tuki- ja taustataitoja.

Luennon aikana saat vastauksia näihin kysymyksiin:

  • Miten voin hallita koiran stressiä?
  • Miten koiran saa viihtymään yksin?
  • Miten yksin jäämistä voi harjoitella työpäivien jälkeen?
  • Mitkä kaikki tekijät vaikuttavat yksin jäämisen vaikeuteen?

 

Luennoitsijana toimii Jaana Pohjola, eläinten käytösneuvoja (BSc, MSc, AmO). Jaanalla on kaksi yliopistotutkintoa eläinten käyttäytymisestä ja hän on kehittänyt ja soveltanut vuosien varrella uusia menetelmiä erityisesti arkisten ongelmien voittamiseen.

 

 

Koulutuksen perusteet -luento

Luento sisältyy useimpiin kursseihimme. Perheenjäsenten lisäpaikat 10€/hlö. Kurssien ulkopuoliset osallistujat 20€.

Koulutuksen perusteet -luennolla tutustutaan siihen miten koira oppii. Käymme läpi teoriassa ja käytännön esimerkein mm. tehokkaan palkkionkäytön perusteet, erilaiset käytöksen aikaansaamisen keinot sekä opimme koulutuksen kulmakivet: ajoituksen, kriteerinhallinnan ja vahvistetiheyden tärkeyden. Luento sisältää esimerkkivideoita ja yleensä myös käytännön demoja esimerkkikoiran kanssa. Luennon aikana pidetään yksi tauko.

Seuraavat luentopäivät ovat:

ma 29.7. klo 17.30-20.30 ilmoittaudu
su 4.8. klo 16-19 ilmoittaudu
su 18.8. klo 16-19 ilmoittaudu
la 21.9. klo 11-14 ilmoittaudu