Tarkkiskurssit

Tarkkiskurssit on suunnattu aroille ja epävarmoille koirille, tai koirille, joilla on vaikeuksia työskennellä muiden koirien tai ihmisten läsnäollessa. Tarkkiskurssilla harjoitukset toteutetaan neljän koiran pienryhmässä ja koirien välillä voidaan käyttää näköesteitä.

Tarkkiskurssilla harjoitellaan perustottelevaisuutta, itsehillintää ja hallintaa kunkin koiran oman tason mukaisesti. Kurssilla tehdään itsetuntoa ja oma-aloitteisuutta parantavia harjoitteita sekä työstetään mahdollisia ongelmakäytöksiä, kuten toisten koirien tai ihmisten kohtaamista. Kurssilla koiria siedätetään erilaisiin häiriöihin ja opetetaan niitä rentoutumaan. Pidemmän artikkelin tarkkiskursseista voit lukea täältä.

 

10 harjoituskertaa (1. kerta ilman koiria) ja koulutuksen perusteet -luento, hinta 210e

Seuraavat tarkkiskurssit alkavat elokuussa 2018.

 

 

 

Tarkkiksen jatkokurssi

4 harjoituskertaa, hinta 90e
harjoitukset tiistaisin 19.6.-10.7. klo 20.-20.50 ilmoittaudu TÄYNNÄ

 

Tarkkiksen jatkokurssi on tarkoitettu koirakoille, jotka ovat aiemmin osallistuneet tarkkiskurssille. Kurssilla viedään aiemmin tehtyjä harjoituksia eteenpäin koirakoiden toiveiden ja kykyjen mukaan. Pääpaino kurssilla on ulkona tehtävillä harjoituksilla (koirien ohitusharjoitukset, vieraan ihmisen kohtaaminen jne).

Rauhoittumisen ABC -kurssi

3 harjoituskertaa, hinta 68e

Rauhoittumisen ABC -kurssilla harjoitellaan itsehillintää ja rauhoittumista monella tapaa. Pääpaino harjoituksissa on rauhallisesti odottamisella ja taukokäytöksellä. Lisäksi harjoitellaan viretilan nostamista ja laskemista sekä luodaan työkaluja kiihtyvän koiran rauhoittamiseksi. Kurssilla käytetään myös Tellington TTouch -menetelmää apuna.

Kurssi sopii kaikenikäisille koirille, kunhan oppimisen lainalaisuudet ja operantin koulutuksen perusteet (naksutinkoulutus) ovat entuudestaan tuttuja.

Kurssi toteutetaan ryhmäkoulutuksena, joten koiran tulee pystyä olemaan samassa tilassa (näköyhteys) muiden koirien kanssa. Ryhmäkoko max. neljä koirakkoa.

Ohituskurssit


5 harjoituskertaa ja ohitusasioita käsittelevä 2h luento, hinta 180e

Luento tiistaina 31.7. klo 18-20 (mahdollisuus ilmoittautua myös pelkkään luentoon)

 

Harjoitukset:

päiväryhmä: tiistaisin 7. ja 14.8. sekä perjantaisin 10.-24.8. alk. klo 10.00 ilmoittaudu

iltaryhmä: tiistaisin 7.-28.8. sekä perjantaina 17.8. alk. klo 18.00 (tai asiakkaiden ehtiessä aiemminkin) ilmoittaudu

 

Ohituskurssi koirille, jotka suhtautuvat toisiin koiriin pelokkaasti ja/tai aggressiivisesti tai turhautuvat, jos eivät pääse tervehtimään vastaantulijaa. Kurssilla harjoitellaan toisten koirien kohtaamista rauhallisesti.

Kurssilaisella on omaa harjoitusaikaa noin 25 minuuttia per kerta. Aikataulu sovitaan etukäteen, joten kenenkään ei tarvitse odotella paikalla tuntikausia. Kurssilla on harjoituksissa paikalla aina kaksi kouluttajaa, ja apuna harjoituksissa käytetään pääsääntöisesti kouluttajien omia koiria. Tällä taataan harjoittelun turvallisuus. Viimeisillä kurssikerroilla osa kurssilaisista saattaa myös harjoitella keskenään, mikäli koirat ovat valmiita siihen. 

Harjoitukset pidetään ulkona ja harjoituspaikka vaihtelee. Päiväryhmän treenit pidetään muutaman kilometrin säteellä Roihupellosta (Viikki, Itäkeskus, Myllypuro, Herttoniemi), iltaryhmän harjoitukset ovat Roihupellon alueella.