Tasapainoa! -kurssi

5 harjoituskertaa ja koulutuksen perusteet, hinta 120e
Harjoitukset perjantaisin 2.2.-2.3. klo 18.-18.50 ilmoittaudu

 

Tasapainoilukurssilla etsitään tasapainoa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Kurssilla tehdään mm. erilaisia takapäänkäyttöharjoituksia esimerkiksi korokkeiden avulla sekä parannetaan syvien lihasten toimintaa tasapainoalustan tai jumppapallon avulla. Lisäksi tehdään erilaisia kehonhallintaa liittyviä temppuja.
Kurssi sopii erinomaisesti koirille, jotka tarvitsevat syvien lihaksien kehittämistä esimerkiksi harrastuslajiaan varten. Se sopii myös koirille, joilla on huono itsetunto tai pinta-arkuuksia. Tällainen treenaaminen tekee myös ihmeitä ylivilkkaille ja huonosti keskittyville koirille.

Kurssille ovat tervetulleita fyysisesti terveet koirat, jotka ovat yli 6kk ja joilla on perustottelevaisuus kunnossa. Kurssi sopii koirakoille, joille oppimisen lainalaisuudet ja operantin koulutuksen perusteet (naksutinkoulutus) ovat entuudestaan tuttuja.
Ryhmäkoko max. neljä koirakkoa.

 

Koiratanssikurssi

5 harjoituskertaa ja koulutuksen perusteet, hinta 120e
Harjoitukset lauantaisin 10.2.-10.3. klo 11.-11.50 ilmoittaudu

 

Koiratanssi on hauska ja monipuolinen laji! Harrastaakseen koiratanssia ei tarvitse olla ballerina tai parkettien partaveitsi: lajissa voi tuoda nimenomaan esiin oman koiransa vahvuudet ja parhaat ominaisuudet. Koska koiratanssi perustuu ohjaajan ja koiran yhteistyölle, teemme kurssilla myös paljon erilaisia kontaktiharjoituksia sekä treenaamme koulutustekniikkaa. Kurssi sopii niin aivan uusille harrastajille sekä jo hitusen lajiin tutustuneille koirakoille. Tunneilla käsitellään sekä freestyle- että heelwork to music -osioita.

Kurssi sopii kaikenikäisille koirille, kunhan oppimisen lainalaisuudet ja operantin koulutuksen (naksutinkoulutus) perusteet ovat entuudestaan tuttuja. Olisi myös hyvä, että koiralla on ainakin kohtuulliset taidot seuraamisessa/kontaktikävelyssä. Mikäli näissä asioissa on vielä petrattavaa, suosittelemme ensiksi käymään Perustaidot paikoilleen tai Kiva Koirakansalainen -kurssin.

Ryhmäkoko max. neljä koirakkoa.

Harrastuskoiran pohjataidot -kurssi

5 harjoituskertaa ja koulutuksen perusteet -luento, hinta 108e

Harjoitukset maanantaisin 8.1.-5.2. klo 17.30-18.20 ilmoittaudu
harjoitukset torstaisin 11.1.-8.2. klo 18.-18.50 ilmoittaudu
harjoitukset lauantaisin 10.2.-10.3. klo 13.-13.50 ilmoittaudu
harjoitukset keskiviikkoisin 21.2.-21.3. klo 19.30-20.20 ilmoittaudu

 

Tämä kurssi on suunnattu heille, jotka suunnittelevat harrastavansa koiransa kanssa esimerkiksi tokoa, rally-tokoa, agilitya tai jotain muuta kilpalajia. Kurssilla harjoitellaan oppimisen oppimista erilaisten shaping-tehtävien avulla sekä treenataan kohdetyöskentelyä. Kehitämme koiran häiriönsietoa, viretilan hallintaa sekä leikki-intoa. Keskitymme myös joka tunnilla harjoittelemaan rauhoittumista, rentoutumista ja taukokäyttäytymistä.

Kurssi sopii kaikenikäisille, niin pennuille kuin aikuisillekin. Aiempia opintoja ei vaadita.

Koiran kotihierontakurssi

3h teorialuento ja 1h käytännön harjoittelu
Hinta 50e/koirakko; pelkkä teorialuento 25e

Luento perjantaina 12.1. klo 18-21
Käytännön harjoitukset perjantaina 19.1. klo 17.30 alkaen ilmoittaudu

 

Harjoitukset toteutetaan 4-6 koirakon pienryhmissä (60min per ryhmä). Osallistujamäärästä riippuen ryhmiä voidaan pitää useita peräjälkeen.

 

 

Koirat tarvitsevat lihashuoltoa siinä missä ihmisetkin. Reipas rasitus, harrastaminen ja urheilu vaativat vastapainokseen hierontaa. Näyttelykoirankin askellus kevenee ja ryhti paranee, kun lihashuolto on kunnossa. Vanha koira voi nuortua silmissä, kun sitä hellitään hieronnalla. Myös koiran psyyke voi hyötyä hieronnasta: moni haukku rentoutuu hierottaessa erinomaisesti ja nauttii tilanteesta. Hieronnalla on stressiä poistava vaikutus.

Kotihierontakurssilla tutustutaan koiran oikeaan rakenteeseen ja sen ilmenemiseen: miten koira istuu, seisoo, makaa ja liikkuu oikein. Teoriaosuudessa käydään läpi kipukäyttäytymisen tunnusmerkkejä, jotta kurssilaiset oppivat tunnistamaan, milloin oma lemmikki ei voi hyvin. Lisäksi opiskellaan hieronnan vaikutuksia sekä milloin koiraa ei saa hieroa.

Käytännön osuudessa opetellaan hierontaotteita omien koirien kanssa.